Duurzaam ondernemen

Duurzaam Toeristisch ondernemen

Uitstoot vermindering

d-travel draagt bij aan de terugdringing van CO² uitstoot door het scheiden van afval, door gebruik te maken van groene stroom, energiezuinige spaar- en ledlampen. Wij printen alleen uit noodzaak en ons kantoor in Hoofddorp is uitgerust met een geavanceerd luchtfilteringssysteem met warmte terugwinning.

Werkomgeving

Als onderdeel van de D-rt Groep BV toont d-travel daarnaast verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van haar medewerkers. Door onder andere een optimale werkomgeving aan onze medewerkers te bieden, verkleinen we de kans op het ontstaan van werkgerelateerde ziektes en dragen we actief bij aan de motivatie van de medewerkers.

Green Seat

Tevens maken onze relaties graag attent op de mogelijkheid om groener te reizen door middel van het compenseren van de 'carbon footprint' via Green Seat. Wilt u weten wat u kunt doen? Klik hier

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme is niets anders dan tijdens uw reis op de bestemming rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. De brancheorganisatie ANVR en de D-rt Groep BV zetten zich in voor duurzaam toeristisch ondernemen (DTO), omdat wij de continuïteit voor reisondernemingen willen bevorderen door ook de volgende generaties aantrekkelijke bestemmingen te kunnen aanbieden. Maar véél belangrijker nog; toerisme is voor vele (ontwikkelings)landen een sector die een belangrijke bijdrage levert aan de (nationale en internationale) economische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen en kan een sleutel zijn tot het verbeteren van welvaart, welzijn, natuur en milieu.

Wij zetten ons in om zo verantwoord en haalbaar mogelijk duurzaam te ondernemen. Dat betekent dat wij criteria op het gebied van duurzaamheid mee laten wegen waar het gaat om inkoop, afvalverwerking, en reduceren en compenseren waar het gaat om de mobiliteit e.d. Ook lokale agenten, reisbestemmingen, accommodaties en activiteiten bieden wij bij voorkeur zo duurzaam mogelijk aan.

Wilt u ook meewerken en duurzamer op reis gaan? Dan hebben wij enkele tips voor op reis voor u op een rijtje gezet:

Souvenirs
Laat planten en dieren ongestoord in hun natuurlijke omgeving.
Souvenirs die gemaakt zijn van dieren (bijv. koraal) of - gedroogde - planten (bijv. cactussen) zijn illegaal en mogen niet worden ingevoerd.

Shoppen
Shop in lokale winkels.
Door te winkelen in lokale winkels geeft u een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatse.

Respect
Respecteer de gewoonten en gebruiken van de lokale bevolking.
Pas uw kleding zonodig aan of houd rekening met lokale feestdagen.

Reisperiode
Maak - indien mogelijk - zo veel mogelijk gebruik van de vakantiespreiding door te reizen in voor- en/of naseizoen.
Door in het voor- en naseizoen te reizen geniet u in de meeste gevallen van meer rust, ruimte en minder drukte en minder files dan in het hoogseizoen.

Waterverbruik
Ben bewust van uw waterverbruik.
Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel reisbestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem bijv. een douche in plaats van een bad.

Elektriciteit
Ben bewust van uw elektriciteitsverbruik.
Bespaar ook - net als thuis - elektriciteit; doe airco, licht, televisie en radio uit als u uw hotel verlaat.

Vervoer
Combineer gemak en milieuvriendelijkheid!
U bepaalt zelf hoe u op reis gaat. Reis CO2-neutraal of kies er bijv. eens voor om met het openbaar vervoer van en naar de luchthaven te gaan.

d-travel

Vraag een offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontdek onze voordelige tarieven.

 

Offerte aanvragen

Klanten aan het woord

 • Wij, als ouders van Erik, willen jullie hartelijk bedanken voor jullie inzet tijdens onze supportersreis.
  Alles was prima geregeld en ook in Rusland werden wij warm ontvangen. Wij hebben een fantastische tijd in Kazan gehad!
  Complimenten voor jullie!

  Rieke Hop - supporter WorldSkills 2019

 • "d-travel is voor ons al jaren dé partner voor beursreizen naar Hongkong. Deskundige, flexibele en betrouwbare service. Dat is wat wij belangrijk vinden en dat is wat d-travel ons biedt!"

  George Ammerlaan - Hong Kong Kamer van Koophandel in Nederland

 • "Mendels Fashion Group werkt al jaren met volle tevredenheid met d-travel. Er wordt altijd mee gedacht en zijn altijd bereikbaar. Zeer aan te bevelen voor groeps- en zakenreizen!"

  Koos Mendels, director - Mendels Fashion Group Ltd.

 • "Al meer dan 25 jaar hebben wij als officiële Benelux vertegenwoordiging van de Messe München een zeer prettige en intensieve samenwerking met d-travel waar professionaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Talrijke exposanten en bezoekers vinden ieder jaar weer via d-travel Beursreizen hun weg naar één van onze vakbeurzen waar ook ter wereld."

  Jaco van Ekeris, CEO - Van Ekeris Expo Service b.v.

Ontwikkeld door Zeno

Top