Nieuwsberichten

13-09-2017 12:48

Cathay Pacific annuleert vlucht vanaf Dusseldorf

Cathay Pacific stopt m.i.v. 24 maart 2018 met vluchten tussen Düsseldorf en Hongkong. De route werd twee jaar geleden opgestart door de Aziatische luchtvaartmaatschappij, maar is niet succesvol genoeg gebleken. De capaciteit zal op andere Europese routes worden ingezet.

Het bekendmaken van het schrappen van de vluchten vanaf Düsseldorf komt twee weken nadat Cathay drie nieuwe Europese routes, Brussel, Dublin en Kopenhagen voor 2018 bekend maakte.

23-08-2017 12:20

Icelandair naar Cleveland

Icelandair start in mei 2018 rechtstreekse vluchten tussen thuisbasis Keflavik en Cleveland. Daardoor blijft het aantal bestemmingen in Noord-Amerika groeien. De nieuwe lijndienst wordt vier keer per week uitgevoerd.

De IJslandse luchtvaartmaatschappij vliegt in Noord-Amerika naar diverse steden.
In de VS zijn dit  Anchorage, Boston, Chicago, Denver, Minneapolis, New York, Orlando, Philadelphia, Portland, Seattle, Tampa (vanaf 6 september) en Washington. In Canada vliegt de airline naar Edmonton, Halifax, Montreal, Toronto en Vancouver.

De luchthaven van Keflavik fungeert in het netwerk als hub. Reizigers vanaf 25 Europese bestemmingen, waaronder Schiphol, kunnen daar snel overstappen op vluchten naar Noord-Amerika.

22-08-2017 13:02

Steeds vaker Self-Service Boarding

Afbeeldingsresultaat voor self boarding schiphol

Passagiers op Schiphol krijgen steeds vaker te maken met Self-Service Boarding (SSB). Inmiddels is de volledige B-pier en een groot deel van de C-pier voorzien van SSB-voorzieningen. Na de zomer breidt Schiphol het aantal Self-Service Boarding gates verder uit.

Bijna alle gates op de C-pier zijn voorzien van SSB-punten, maar nog niet allemaal zijn ze in gebruik gesteld. Eind oktober moeten alle SSB-punten in de B- en C-pier in gebruik zijn genomen. Dankzij de zogeheten SSB-punten kunnen passagiers het boardingproces zelf doorlopen met hun papieren instapkaart of digitale versie op de smartphone. De gate agent, die nog wel aanwezig is, hoeft nu niet meer alle instapkaarten een voor een te scannen. Dat zorgt voor een sneller boardingproces.

Op dit moment handelt Schiphol dagelijks 20.000 passagiers af die van de faciliteiten gebruikmaken.

17-08-2017 09:08

Juli Schiphol's druktse maand ooit!

Juli 2017 is de drukste maand ooit in de geschiedenis van Schiphol. Er reisden 6,7 miljoen passagiers via de luchthaven. Ten opzichte van juli vorig jaar groeide het aantal reizigers met bijna 6 procent.

De meeste reizigers vlogen binnen Europa. In totaal ging het hier om 4,9 miljoen mensen. Ook de hoeveelheid vracht die via Schiphol werd vervoerd ging omhoog.

 

09-08-2017 11:44

British Airways rechtstreeks naar Nashville

British Airways start in mei 2018 een nieuw lijndienst tussen Londen Heathrow en Nashville.

Met deze direct verbinding is de luchtvaartmaatschappij de enige Europese airline die rechtstreekse vluchten met de Amerikaanse muziekhoofdstad aanbiedt.
BA gaat vijf keer per week met een Dreamliner de vluchtuitvoering tussen beide steden verzorgen.
Naast de nieuwe lijndienst naar Nashville verhoogt British Airways het aantal vluchten naar Philadelphia en Phoenix en zet men naar Chicago een groter toestel in.

07-08-2017 09:44

Delta Airlines direct naar Orlando

Delta Air Lines breidt het bestemmingenaanbod vanaf Schiphol volgend zomerseizoen uit met Orlando. De stad in Florida wordt met ingang van de zomerdienstregeling van 2018 dagelijks aangevlogen zo blijkt uit de dienstregeling van de Amerikaanse KLM-partner.

De eerste vlucht van Amsterdam naar Orlando vertrekt op 31 maart 2018. Vlucht DL127 vertrekt dagelijks om 13.15 uur vanaf Schiphol en landt om 17.41 uur in Orlando. De retourvlucht vertrekt om 21.45 uur en landt om 12.45 uur de volgende dag in Amsterdam.

Orlando is geen hub in het rounetewerk van Delta Air Lines, maar de maatschappij vliegt vanaf die luchthaven wel naar vrijwel alle grote Amerikaanse hubs in haar routenetwerk. Delta Air Lines voert de transatlantische vluchten uit in een joint venture met alliantiepartners KLM en Air France.

Klanten aan het woord

  • "Mendels Fashion Group werkt al jaren met volle tevredenheid met Anko Reizen. Er wordt altijd mee gedacht en zijn altijd bereikbaar. Zeer aan te bevelen voor groeps- en zakenreizen!"

    Koos Mendels, director - Mendels Fashion Group Ltd.

  • "Anko Reizen is voor ons al jaren dé partner voor beursreizen naar Hongkong. Deskundige, flexibele en betrouwbare service. Dat is wat wij belangrijk vinden en dat is wat Anko ons biedt!"

    George Ammerlaan - Hong Kong Kamer van Koophandel in Nederland

  • "Al meer dan 25 jaar hebben wij als officiële Benelux vertegenwoordiging van de Messe München een zeer prettige en intensieve samenwerking met Anko Reizen waar professionaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Talrijke exposanten en bezoekers vinden ieder jaar weer via Anko Beursreizen hun weg naar één van onze vakbeurzen waar ook ter wereld."

    Jaco van Ekeris, CEO - Van Ekeris Expo Service b.v.

Ontwikkeld door Zeno Webdevelopment

Top