Nieuwsberichten

10-11-2017 09:11

Vandaag vluchtuitval in Italie vanwege stakingen

Passagiers die vrijdag 10 november van of naar Italië vliegen moeten rekening houden met vluchtuitval. De luchtverkeersleiders op Rome Fiumicino Airport leggen een aantal uren het werk neer en ook diverse vakbonden hebben acties in het land aangekondigd.

Alitalia schrapt uit voorzorg meer dan twintig vluchten tussen 13.00 en 17.00 uur en waarschuwt reizigers vooraf te checken of hun vlucht gaat. 

09-11-2017 15:30

British Airways toont nieuwe First Class Lounge

08-11-2017 09:20

Eindhoven Airport viert mijlpaal

Eindhoven Airport heeft voor het eerst de mijlpaal van vijf miljoen passagiers in een kalenderjaar gehaald. De vijf miljoenste passagier van 2017 werd dinsdagmiddag verwelkomd.
Dit jaar rekent de luchthaven op een recordaantal van zo’n 5,7 miljoen reizigers.
Eindhoven Airport heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een luchthaven die belangrijk is voor de hele regio, voor zowel de leisure- als de zakelijke passagier. Op dit moment zijn tachtig bestemmingen in 26 landen rechtstreeks bereikbaar vanaf de Brabantse luchthaven.

07-11-2017 09:46

Opmerkelijk! Passagiers bij Finnair op de weegschaal


Passagiers van Finnair moeten eerst op de weegschaal staan voordat ze aan boord van het vliegtuig gaan. De reden voor deze nieuwe werkwijze is veiligheid. De Finnen willen het totaalgewicht van het vliegtuig beter in kaart brengen en bijvoorbeeld berekenen hoeveel brandstof er mee moet. Het is zeker niet de bedoeling om passagiers te beledigen, aldus de maatschappij. Het gewicht van onze reizigers is het enige cijfer dat niet bekend is bij airlines. Gewicht van bagage en het toestel zijn bekend echter niet het totale gewicht van de aanwezige passagiers.

De European Aviation Safety Agency (EASA) geeft een gemiddelde indicatie van het gewicht van passagiers. Mannen wegen gemiddeld 84,6 kilogram, vrouwen 66,5 kilogram en kinderen onder de 12 jaar 30,7 kilogram. Deze gegevens zijn echter acht jaar oud.
Finnair wil nu zelf betere data samenstellen. In het totaal wil de maatschappij ongeveer 2.000 passagiers wegen. Bovendien hopen ze dit onderzoek te verspreiden over verschillende seizoenen. Een grote hoeveelheid winterjassen, zware schoenen en extra kleding kan ook een groot verschil betekenen, zeker wanneer honderden passagiers tegelijkertijd zoveel kleding dragen.

 

02-11-2017 11:57

Singapore Airlines wil weer absolute top zijn (video)

Singapore Airlines steekt 850 miljoen dollar in een compleet nieuw interieur voor de vloot Airbus A380’s. Hoogtepunt in de toestellen vormen zes zeer exclusieve suites, waarbij elke passagier een aparte cabine heeft met een comfortabele stoel en een separaat bed.

Met de investering wil Singapore Airlines de voorsprong heroveren op de concurrentie uit het Midden-Oosten.
Waar in het Midden-Oosten nu langzaam moet worden bezuinigd wegens het opdrogen van de geldstroom investeert Singapore Airlines nu flink om zich niet alleen door de prijswinnende service te onderscheiden, maar ook door een ongeëvenaard cabineproduct te bieden, zowel voor Economy en Premium Economy als Business en First Class passagiers.

Luxe
Zoals gezegd vormen de Singapore Airlines Suites, waarvan er zes in elke A380 komen, het hoogtepunt van het nieuwe interieur. “We gaan terug van twaalf naar zes suites per toestel, waardoor de suites een stuk ruimer worden.” Op het bovendek komen daarnaast 78 Business-stoelen, waarbij de reizigers zich in een zogenaamde cocon bevinden, voor optimale privacy. Een dek lager bevinden zich 44 Premium Economy en 343 Economy-stoelen.

In Business en First kunnen de wanden tussen twee zitplaatsen optioneel omlaag, waardoor het mogelijk wordt tweepersoons bedden te creëren.

Ombouw
De eerste vijf A380’s die van het nieuwe boordproduct zijn voorzien worden de komende tijd nieuwe vanuit de fabriek afgeleverd. Tussen 2018 en 2020 worden de overige veertien A380’s in de vloot omgebouwd. Sydney wordt op 18 december als eerste bestemming met de vernieuwde A380 aangevlogen.

31-10-2017 11:37

Nieuwe reisregels USA van krachtLuchtvaartmaatschappijen over de hele wereld zijn begonnen om de striktere regels rond vluchten naar de VS toe te passen.

Passagiers zullen voortaan moeten rekenen op een korte vragenronde over het hoe en waarom van hun reis. Ook zal bagage extra worden gecontroleerd. De maatregelen werden in juli door de VS aangekondigd nadat de zogenoemde 'laptopban' werd afgeschaft. Het verbod op laptops en andere elektrische apparaten gold voor reizigers uit tien landen in het Midden-Oosten. De huidige regels zijn van toepassing op alle luchtvaartmaatschappijen die naar de VS vliegen. Het gaat om meer dan tweeduizend vluchten per dag.

Maatschappijen hebben van de VS de ruimte gekregen om de regels zelf in te vullen. Sommige bedrijven vragen hun reizigers een lijstje in te vullen, andere voeren een mondeling gesprek.

Een aantal vervoerders hebben aangegeven dat passagiers er goed aan doen extra vroeg op het vliegveld aanwezig te zijn, om vertraging te voorkomen.

25-10-2017 14:36

Reizen met de Thalys blijft toenemenVoor de twaalfde achtereenvolgende maand ziet Thalys het aantal reizigers groeien.
Sinds het begin van dit jaar vervoerde Thalys in totaal 7,5 procent meer reizigers. In termen van omzet, die in het bijzonder werd ondersteund door een succesvolle Nederlandse route, registreert Thalys een groei van elf procent ten opzichte van de periode januari – september 2016.

Thalys bereikte tevens onlangs het belangrijke doel van 37 procent minder CO2-uitstoot onder de voorwaarden die zijn vastgelegd in het internationale Science Based Targets-programma.

19-10-2017 14:26

Hervatting vluchten Sint Maarten vertraagd

KLM stelt de hervatting van de vluchten naar Sint Maarten met twee weken uit. In plaats van 29 oktober staat de eerste vlucht sinds de verwoestende orkaan Irma nu op 12 november in de planning.

Zoals het er nu naar uitziet vliegt KLM vanaf genoemde datum twee keer per week naar Sint Maarten, met op de terugvlucht een tussenlanding op Curaçao.

Voordat Sint Maarten werd getroffen door orkaan Irma was KLM van plan om komende winter vier keer per week rechtstreeks naar het eiland te vliegen. Princess Juliana International Airport is sinds 10 oktober weer open voor commerciële vluchten.

28-09-2017 13:59

Wereldwijde storing reserveringssysteem

Op dit moment kampen wij met een langdurige storing in ons reserveringsysteem.

Hierdoor kunnen onze Zakenreis specialisten niet zo snel en adequaat reageren als u van ons gewend bent.

Wij hopen dat de wereldwijde storing snel verholpen is. Onze excuses voor het ongemak en dank voor uw geduld!

26-09-2017 09:29

Schiphol in Top3 best verbonden airports

Onlangs zijn wereldwijd de luchtverbindingen van de vliegvelden onderzocht.

Londen Heathrow en Frankfurt zijn de airports die de beste overstapmogelijkheden bieden. Schiphol volgt op een prachtige derde plaats en biedt de reizigers dus een scala aan verbindingen.
Volgens het onderzoek, dat jaarlijks wordt gehouden, is de top tien na Heathrow, Frankfurt en Schiphol: Chicago O’Hare, Toronto, Singapore, Jakarta, Atlanta, Kuala Lumpur en Parijs CDG.

 

13-09-2017 12:48

Cathay Pacific annuleert vlucht vanaf Dusseldorf

Cathay Pacific stopt m.i.v. 24 maart 2018 met vluchten tussen Düsseldorf en Hongkong. De route werd twee jaar geleden opgestart door de Aziatische luchtvaartmaatschappij, maar is niet succesvol genoeg gebleken. De capaciteit zal op andere Europese routes worden ingezet.

Het bekendmaken van het schrappen van de vluchten vanaf Düsseldorf komt twee weken nadat Cathay drie nieuwe Europese routes, Brussel, Dublin en Kopenhagen voor 2018 bekend maakte.

23-08-2017 12:20

Icelandair naar Cleveland

Icelandair start in mei 2018 rechtstreekse vluchten tussen thuisbasis Keflavik en Cleveland. Daardoor blijft het aantal bestemmingen in Noord-Amerika groeien. De nieuwe lijndienst wordt vier keer per week uitgevoerd.

De IJslandse luchtvaartmaatschappij vliegt in Noord-Amerika naar diverse steden.
In de VS zijn dit  Anchorage, Boston, Chicago, Denver, Minneapolis, New York, Orlando, Philadelphia, Portland, Seattle, Tampa (vanaf 6 september) en Washington. In Canada vliegt de airline naar Edmonton, Halifax, Montreal, Toronto en Vancouver.

De luchthaven van Keflavik fungeert in het netwerk als hub. Reizigers vanaf 25 Europese bestemmingen, waaronder Schiphol, kunnen daar snel overstappen op vluchten naar Noord-Amerika.

22-08-2017 13:02

Steeds vaker Self-Service Boarding

Afbeeldingsresultaat voor self boarding schiphol

Passagiers op Schiphol krijgen steeds vaker te maken met Self-Service Boarding (SSB). Inmiddels is de volledige B-pier en een groot deel van de C-pier voorzien van SSB-voorzieningen. Na de zomer breidt Schiphol het aantal Self-Service Boarding gates verder uit.

Bijna alle gates op de C-pier zijn voorzien van SSB-punten, maar nog niet allemaal zijn ze in gebruik gesteld. Eind oktober moeten alle SSB-punten in de B- en C-pier in gebruik zijn genomen. Dankzij de zogeheten SSB-punten kunnen passagiers het boardingproces zelf doorlopen met hun papieren instapkaart of digitale versie op de smartphone. De gate agent, die nog wel aanwezig is, hoeft nu niet meer alle instapkaarten een voor een te scannen. Dat zorgt voor een sneller boardingproces.

Op dit moment handelt Schiphol dagelijks 20.000 passagiers af die van de faciliteiten gebruikmaken.

17-08-2017 09:08

Juli Schiphol's druktse maand ooit!

Juli 2017 is de drukste maand ooit in de geschiedenis van Schiphol. Er reisden 6,7 miljoen passagiers via de luchthaven. Ten opzichte van juli vorig jaar groeide het aantal reizigers met bijna 6 procent.

De meeste reizigers vlogen binnen Europa. In totaal ging het hier om 4,9 miljoen mensen. Ook de hoeveelheid vracht die via Schiphol werd vervoerd ging omhoog.

 

09-08-2017 11:44

British Airways rechtstreeks naar Nashville

British Airways start in mei 2018 een nieuw lijndienst tussen Londen Heathrow en Nashville.

Met deze direct verbinding is de luchtvaartmaatschappij de enige Europese airline die rechtstreekse vluchten met de Amerikaanse muziekhoofdstad aanbiedt.
BA gaat vijf keer per week met een Dreamliner de vluchtuitvoering tussen beide steden verzorgen.
Naast de nieuwe lijndienst naar Nashville verhoogt British Airways het aantal vluchten naar Philadelphia en Phoenix en zet men naar Chicago een groter toestel in.

07-08-2017 09:44

Delta Airlines direct naar Orlando

Delta Air Lines breidt het bestemmingenaanbod vanaf Schiphol volgend zomerseizoen uit met Orlando. De stad in Florida wordt met ingang van de zomerdienstregeling van 2018 dagelijks aangevlogen zo blijkt uit de dienstregeling van de Amerikaanse KLM-partner.

De eerste vlucht van Amsterdam naar Orlando vertrekt op 31 maart 2018. Vlucht DL127 vertrekt dagelijks om 13.15 uur vanaf Schiphol en landt om 17.41 uur in Orlando. De retourvlucht vertrekt om 21.45 uur en landt om 12.45 uur de volgende dag in Amsterdam.

Orlando is geen hub in het rounetewerk van Delta Air Lines, maar de maatschappij vliegt vanaf die luchthaven wel naar vrijwel alle grote Amerikaanse hubs in haar routenetwerk. Delta Air Lines voert de transatlantische vluchten uit in een joint venture met alliantiepartners KLM en Air France.

Klanten aan het woord

  • "Mendels Fashion Group werkt al jaren met volle tevredenheid met Anko Reizen. Er wordt altijd mee gedacht en zijn altijd bereikbaar. Zeer aan te bevelen voor groeps- en zakenreizen!"

    Koos Mendels, director - Mendels Fashion Group Ltd.

  • "Anko Reizen is voor ons al jaren dé partner voor beursreizen naar Hongkong. Deskundige, flexibele en betrouwbare service. Dat is wat wij belangrijk vinden en dat is wat Anko ons biedt!"

    George Ammerlaan - Hong Kong Kamer van Koophandel in Nederland

  • "Al meer dan 25 jaar hebben wij als officiële Benelux vertegenwoordiging van de Messe München een zeer prettige en intensieve samenwerking met Anko Reizen waar professionaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Talrijke exposanten en bezoekers vinden ieder jaar weer via Anko Beursreizen hun weg naar één van onze vakbeurzen waar ook ter wereld."

    Jaco van Ekeris, CEO - Van Ekeris Expo Service b.v.

Ontwikkeld door Zeno Webdevelopment

Top