Nieuwsberichten

19-03-2019 13:54

United Airlines wijzigt plannen voor Amsterdam - San Francisco

/united

United Airlines heeft de planning voor de nieuwe lijndienst tussen Schiphol en San Francisco gewijzigd.In plaats van het hele jaar door wordt er alleen komende zomer op de route gevlogen, zo bevestigt de luchtvaartmaatschappij.

Vorig jaar kondigde de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij aan vanaf 31 maart dagelijks tussen Schiphol en San Francisco te gaan vliegen, met een Boeing  Dreamliner. Er is nu besloten de route alleen in het zomerseizoen aan te bieden.
San Francisco wordt de vijfde Amerikaanse bestemming die United Airlines met Schiphol verbindt. Op dit moment zijn er al non-stop vluchten naar Chicago, Houston, Newark en Washington.

01-03-2019 10:26

Panorama terras gesloten

/spl

Het Panoramaterras op Schiphol is vanaf nu enkele maanden gesloten voor bezoekers. De luchthaven adviseert mensen die naar vliegtuig willen kijken om naar de Polderbaan of de Buitenveldertbaan te gaan.

Door werkzaamheden aan vertrekhal 1 is het onmogelijk om de toegangsroute naar het Panoramaterras open te houden. Naar verwachting zijn bezoekers er vanaf juli weer welkom om vliegtuigen te spotten, geliefden uit te zwaaien of de Fokker 100 te bezichtigen.  

Verbouwing Vertrek 1
In vertrekhal 1 bouwt Schiphol een tussenverdieping om de veiligheidscontroles te huisvesten. Daardoor ontstaat er op de begane grond meer ruimte voor incheckbalies en om de groeiende reizigersstroom te verwerken.

19-02-2019 09:52

Schiphol kent een prima start in 2019

/Schiphol_logo-nieuw.jpg

Schiphol is 2019 begonnen met iets meer dan vijf miljoen passagiers in januari. Dat is een stijging van 1,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het aantal vliegbewegingen, dat de limiet heeft bereikt, bleef met 37.185 vrijwel stabiel.

Van alle passagiers vlogen er 3,4 miljoen op vluchten binnen Europa, een stijging van 1,5 procent. In totaal 1,6 miljoen mensen stapten aan boord van een intercontinentale vlucht, wat een stijging van 2,3 procent betekent.
De passagiersgroei was vrijwel volledig te danken aan passagiers waarvan de vliegreis startte of eindigde op Schiphol (+2,9 procent). Het aantal passagiers in dit segment kwam uit op net iets minder dan drie miljoen. Het aantal overstappende passagiers bleef nagenoeg stabiel op twee miljoen. 

Vracht in de min
Het vrachtvervoer, dat afgelopen jaar al afnam, kende geen goede start van 2019. De hoeveelheid verwerkte vracht daalde met 9,1 procent naar 122.643 ton.

05-12-2018 11:37

KLM stopt met vluchten naar Southampton

/KLMstewardess.jpg

KLM staakt m.i.v. 30 maart a.s. de lijndienst tussen Amsterdam en Southampton.

De maatschappij gaat contact opnemen met de reizigers die al een ticket naar Southampton hebben gekocht voor de periode na de sluitingsdatum. Zij worden omgeboekt naar een andere vlucht. Het Britse Flybe blijft meerdere keren per dag tussen Schiphol en Southampton vliegen.

30-11-2018 09:52

Biometrics systeem Delta vanaf december inzetbaar

/delta-wifi.jpg

 

Passagiers op internationale vluchten van Delta Air Lines, KLM, Air France, Aeromexico en Virgin Atlantic kunnen vanaf december via gezichtsherkenning sneller van de incheckbalie naar het vliegtuig reizen. 

De airlines verwachten dat deze vorm de toekomst gaat worden.
Zowel bij de check-in kiosks als aan de balie, bij de veiligheidscontrole en aan de gate volstaat het poseren voor een foto en hoeft het paspoort in principe niet meer getoond te worden.

Ruim 25.000 reizigers testten het systeem de afgelopen maanden al op de luchthaven. Slechts twee procent wilde, om uiteenlopende redenen, niet meewerken. Voor deze groep blijft de reguliere manier van reizen mogelijk.
Delta verwacht dat het biometrische systeem, waarin miljarden werden geïnvesteerd, de doorstroom van reizigers stimuleert en de veiligheid vergroot. Ook wordt het boardingproces op een internationale vlucht nu aanzienlijk versneld.

21-11-2018 16:21

KLM dagelijks naar het Poolse Wroclaw

/KLM

KLM voegt een vierde Poolse bestemming aan haar netwerk toe t.w. de studentenstad, Wroclaw.
Wroclaw wordt vanaf 6 mei dagelijks aangevlogen.
KL271 vertrekt om 11:50 vanaf Schiphol en komt om 13:35 aan op Copernicus International Airport.
De terugvlucht, KL272, vindt plaats om 14:05 en is om 15:55 weer op Nederlandse bodem. De vluchtduur bedraagt 105 tot 110 minuten.

Met de toevoeging van Wroc?aw aan het netwerk versterkt KLM haar positie als belangrijke speler in Centraal-Europa.
Wroclaw, dat wordt uitgesproken als Vrotswaf, heeft 600.000 inwoners en was in 2016 de Culturele Hoofdstad van Europa.
KLM vliegt in Polen ook op Warschau, Krakau en Gdansk.

Klanten aan het woord

  • "Mendels Fashion Group werkt al jaren met volle tevredenheid met Anko Reizen. Er wordt altijd mee gedacht en zijn altijd bereikbaar. Zeer aan te bevelen voor groeps- en zakenreizen!"

    Koos Mendels, director - Mendels Fashion Group Ltd.

  • "Anko Reizen is voor ons al jaren dé partner voor beursreizen naar Hongkong. Deskundige, flexibele en betrouwbare service. Dat is wat wij belangrijk vinden en dat is wat Anko ons biedt!"

    George Ammerlaan - Hong Kong Kamer van Koophandel in Nederland

  • "Al meer dan 25 jaar hebben wij als officiële Benelux vertegenwoordiging van de Messe München een zeer prettige en intensieve samenwerking met Anko Reizen waar professionaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Talrijke exposanten en bezoekers vinden ieder jaar weer via Anko Beursreizen hun weg naar één van onze vakbeurzen waar ook ter wereld."

    Jaco van Ekeris, CEO - Van Ekeris Expo Service b.v.

Ontwikkeld door Zeno

Top