London Heathrow schrapt extra terminal


De uitbreiding van Londen Heathrow met een derde start- en landingsbaan gaat niet vergezeld van een extra terminal. De luchthaven schrapte de bouwplannen om de kosten te drukken, waardoor wordt gegarandeerd dat de landingsgelden niet omhoog gaan.
Luchtvaartmaatschappijen waren enerzijds blij met de aanleg van een derde baan, maar vreesden zelf op te draaien voor de kosten van de uitbreiding van de luchthaven.

Heathrow speelt nu met de gedachte om de bestaande terminals 2 en 5 uit te bouwen, over een periode van twintig jaar. Daardoor kunnen de kosten in de hand worden gehouden en gaat het prijskaartje van het oorspronkelijke project met zo’n 20 miljard euro naar beneden. De derde start- en landingsbaan moet de capaciteit van Heathrow op 130 miljoen passagiers per jaar brengen. Oorspronkelijk zou een extra terminal worden aangelegd tussen de nieuwe baan en de noordelijkste van de twee huidige banen.

Londen Heathrow meldde donderdag een recordaantal passagiers over het eerste halfjaar van 2017. Ten opzichte van vorig jaar steeg het aantal reizigers met 3,9 procent naar 37,1 miljoen passagiers.

Terug naar nieuwsoverzicht

Anko Reizen

Vraag een offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontdek onze voordelige tarieven.

 

Offerte aanvragen

Klanten aan het woord

  • "Mendels Fashion Group werkt al jaren met volle tevredenheid met Anko Reizen. Er wordt altijd mee gedacht en zijn altijd bereikbaar. Zeer aan te bevelen voor groeps- en zakenreizen!"

    Koos Mendels, director - Mendels Fashion Group Ltd.

  • "Anko Reizen is voor ons al jaren dé partner voor beursreizen naar Hongkong. Deskundige, flexibele en betrouwbare service. Dat is wat wij belangrijk vinden en dat is wat Anko ons biedt!"

    George Ammerlaan - Hong Kong Kamer van Koophandel in Nederland

  • "Al meer dan 25 jaar hebben wij als officiële Benelux vertegenwoordiging van de Messe München een zeer prettige en intensieve samenwerking met Anko Reizen waar professionaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Talrijke exposanten en bezoekers vinden ieder jaar weer via Anko Beursreizen hun weg naar één van onze vakbeurzen waar ook ter wereld."

    Jaco van Ekeris, CEO - Van Ekeris Expo Service b.v.

Ontwikkeld door Zeno

Top